Petra Wellness & Care    

                                                                                                                             Pedicure  en Wenkbrauw specialist      

Wellness behandelingen

Hotstone Wellness Massage  ca. 60 minuten                                                                    € 30,00

Al eeuwenoud, maar nog niet zo lang geleden ‘herondekt’ ; de hotstone massage. De massage heeft een diepe helende en ontspannende werking en wordt gegeven met warme, gladde basalt stenen van ongeveer 45°C. Een Basalt steen is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast.

Wist je dat… de warmte van de stenen tot wel 4 cm diep in het spierweefsel kan doordringen?

Een Hotstone massage start met een klassieke massage van het lichaam. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van de opgewarmde basalt stenen. Wanneer het lichaam is gemasseerd met de warme stenen worden de stenen op het lichaam neergelegd voor een diepere werking. Dit geeft een heerlijk verwarmend gevoel, er ontstaat een diepere ontspanning en bloed-en lymfestromen gaan beter stromen. Dit zorgt ervoor dat blokkades in spierweefsel makkelijker opgelost worden!


Hotstone voet en onderbeen massage  ca. 30 minuten )                                    € 20,00

     

Hotstone voet en onderbeen massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoude manier om te onthaasten in deze moderne tijd. De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltsteen, dit zijn vulkanische stenen die eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde, gladde vormen hebben gekregen. De werking van de warme stenen, die tot ongeveer ¾ cm doordringen in het spierweefsel, werken ontgiftend, afvoerend en ontspannend.

Eerst worden de voeten en onderbenen ingemasseerd met Hotstone warme massageolie zodat de stenen goed over de huid kunnen glijden. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige massagetechnieken. Door de combinatie van massage en warmte worden de spieren dieper gemasseerd dan alleen met de handen, wat de massage effectiever maakt.

De effecten van Hotstone massage zijn:

  • de warmte vergroot het gevoel van welzijn en ontspanning
  • het afvoeren van afvalstoffen
  • het ontgiften van het lichaam
  • de warmte dringt diep in de spieren door, waardoor het verlichtend kan werken bij spierproblemen

De stenen hebben tijd nodig om hun warmte af te geven, daarom wordt er langzaam gewerkt, wat een ontspannende en rustgevende werking heeft.

Hotstone voet- en onderbeen massage werkt heerlijk ontspannend!